Bode şi Căpîlnaşiu s-au aşezat la aceeaşi masă

Alianţa PNL-PDL pentru alegerile prezidenţiale se va numi Alianţa Creştin Liberală, iar numele candidatului comun la prezidenţiale al celor doua partide va fi anunţat în 5 august, după ce în perioada următoare vor fi demarate sondaje pentru candidaţii anuntaţi de cele două partide, Klaus Iohannis (PNL) şi Cătălin Predoiu (PDL). Între timp însă, în 26 iulie, liberalii şi pedeliştii se vor reuni în Congres Extraordinar, atât pentru aprobarea statutului partidului care va rezulta din fuziunea PNL-PDL, cât şi pentru aprobarea protocolului politic.

Fără „bisericuţe” în PNL?
În cadrul unei conferiţe de presă comună, preşedinţii PDL şi PNL Sălaj, Lucian Bode şi, repectiv, Radu Căpîlnaşiu au ţinut să dezvăluie ultimele evoluţii de pe scena politică a celor două partide. Potrivit lui Radu Căpîlnaşiu, la finele săptămânii, la Bucureşti, liberalii şi pedeliştii vor parafa fuziunea dintre cele două formaţiuni politice, în cadrul unui Congres Extraordinar. „În urma ultimelor discuţii pe care liberalii le-au avut cu cei de la PDL, pot spune că ne aflăm în faza finală în ceea ce priveşte fuziunea partidelor. La Congresul Extraordinar care va avea loc sâmbătă, la Bucureşti, vom vota împreună pentru aprobarea statutului noului partid, creat prin fuziunea PNL cu PDL”, a spus preşedintele PNL Sălaj, care a ţinut să adăuge că votul privind desemnarea candidatului liberal la preşedinţia României din partea PNL, în urma căruia Klaus Iohannis l-a „detronat” pe Crin Antonescu, a fost curat, fără să fi existat presiuni de la centru sau alte „bisericuţe”.

Uneori, matematica bate politica
La rândul său, liderul PDL Sălaj, deputatul Lucian Bode, a afirmat că fuziunea prin absorbţie cu Forţa Civică (FC) îl bucură, cu atât mai mult cu cât încă din momentul constituirii ARD, în 2012, a fost unul dintre militanţii acestui deziderat. „După ce PDL a încheiat un protocol de fuziune cu IRL (motorul PNŢCD), iată, prin fuziunea cu FC, am demonstrat că rămânem consecvenţi drumului nostru de unificare a dreptei. Sunt mulţi cei care clamează unitatea dreptei, dar iată că noi am trecut de la vorbe frumoase, la fapte concrete. Prin fuziunea cu IRL şi FC, PDL devine un mare partid de centru-dreapta din România, iar prin fuziunea cu PNL va deveni cel mai important partid politic din România.
Potrivit lui Lucian Bode, la nivelul judeţului Sălaj, marţi, au fost finalizate negocierile cu organizaţia judeţeană a FC, semnându-se astfel şi un protocol. Astfel, FC va fi reprezentată în Biroul Permanent Judeţean al PDL de şase membri, în Biroul Permanent Local Zalău de patru membri, în timp ce fostului preşedinte al FC, Sorin Mureşan, i-a revenit fotoliul de prim-vicepreşedinte. „Fuziunea dintre PDL şi FC, cu certitudine, adaugă şi nu scade”, a subliniat liderul democrat-liberal.

În tandem, tot înainte!
„Protocolul de colaborare dintre PDL şi PNL arată un lucru clar: dacă unul dintre partide va nominaliza candidatul la preşedinţie, automat, celălalt partid va propune persoana care să intre în tandem pentru funcţia de prim ministru”, a specificat Lucian Bode, chiar dacă, în urmă cu câteva zile, Klaus Iohannis declara că, în cazul câştigării cursei electorale, nu va exista un tandem preşedinte-premier în campanie. Se pare că, până la urmă, militanţii ambelor partide trebuie oarecum motivaţi, în egală măsură, pentru a se implica în campania electorală, ceea ce deja se şi întâmplă.
Cât despre numele sub care vor funcţiona PNL şi PDL, până când noua formaţiune politică rezultată din fuziunea celor două partide va trece toate etapele legale, Lucian Bode precizează că ea se va numi Alianţa Creştin Liberală PDL-PNL.

7 Thoughts to “Bode şi Căpîlnaşiu s-au aşezat la aceeaşi masă”

  1. Anonim

    sau reasezat la aceiasi masa este corect-liberalii sunt pe sub masa si intre scaune.

  2. Doar eu

    După cum se vede, Bode si-a păstrat coloana și-a rămas la PDL. In schimb, Capilnasiu este intre cele doua. Ca de obicei. Păcat ca nu a trecut in 2012, ca nu mai era primar azi !

  3. Plătitor de impozite si taxe

    Nasol fratilor ! Nu comentează nimeni… Hmmmm! Bugetarii nu mai sunt la slujba ! Nici maghiii nici ghiurutaniii! Of,of,of ! Si doamne, doamne!

  4. Anonim

    acelasi rahat.

  5. Anonim

    Le mai trebuie sa-l aduca pe fostul lor profesor de partid si e totul cum ar trebuii, zice toata lumea…..

  6. Anonim

    Te-ai gandit mult la titlu?

  7. Anonim

    d-LE CAPALNASIU eu nu m-as fi asezat la masa cu unul ca analfabetul de BODE

Leave a Comment